ZWAMBESTRIJDING

Zwam bestrijden
wanneer het u uitkomt.

Vandaag nog bij u langs? Bel nu voor een afspraak!

Huiszwam bestrijden

Zwam bestrijden door een specialist

Wist u dat zwambestrijding ook onder ongediertebestrijding valt? Zwambestrijding bestaat uit het bestrijden van twee typen, namelijk huiszwam en kelderzwam. Huiszwam of kelderzwam kan extreem gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, omdat dit kan leiden tot vervuilde lucht. Bovendien is het gevaarlijk voor de constructie van uw huis of bedrijfspand, omdat constructies worden aangetast en verzwakt door zwammen.

De huiszwam en kelderzwam komt voor op plekken waar het zeer vochtig is als gevolg van bijvoorbeeld doorslaand of optrekkend vocht. Daarom ontstaat zwam vaak in een vochtige kruipruimte. Kelderzwam en huiszwam kenmerkt zich door een extreem snelle groei. Ze tasten hout aan en maken het hout zacht. Zwam in hout wil je absoluut voorkomen, omdat het de draagkracht van hout met 50% kan verminderen! Een balk die ernstig is aangetast, kan zelfs met de blote hand worden verpulverd.

Jomol ongediertebestrijding
Snel geholpen worden? Bel nu 06-502 03 446!
Altijd in de buurt

Wij rijden elke dag rond in Noord-Holland en zijn altijd in de buurt.

Van alle markten thuis

Of het nu gaat om ongedierte, isolatie of vochtbestrijding.

Snel & vakkundig

Altijd snel ter plaatse met effectieve middelen en advies.

Veilig en milieuvriendelijk

Altijd veilig en verantwoord met bestrijdingsmiddelen.

24/7 bereikbaar

Wij werken ook 's avonds en in het weekend!

Gediplomeerd specialist

Alle certificaten en specialismen om uw probleem op te lossen.

zwam bestrijding

Hoe herken ik zwammen in huis?

Zwam en schimmel in huis kunt u herkennen aan:

 • Beschimmelde en aangetaste muren of interieur
 • Ongedierte zoals zilvervisjes
 • Houtrot
 • Bruin/rood gekleurde schimmelsporen
 • Muffe geur

De huiszwam kan wel met 10 centimeter per week groeien, waardoor je dit schimmelprobleem bijna niet kunt missen. De huiszwam is een agressieve schimmelsoort die bruin/wit van kleur is. Bovendien is het belangrijk om uw kelder of kruipruimte regelmatig te controleren op huiszwam, om zijn extreem snelle uitbreiding te voorkomen. De zwammen snel laten bestrijden is zeer belangrijk voor uw gezondheid en het behoud van uw huis!

Kosten zwam bestrijden

Huiszwam of kelderzwam zelf bestrijden is eigenlijk een onbegonnen zaak. Het bestrijden is een zeer moeilijke klus en vraagt specialistische kennis van een ongediertebestrijder. Dit komt doordat alléén het verwijderen van huiszwam of kelderzwam niet voldoende is. Ook het achterliggende vochtprobleem moet worden aangepakt, om terugkeer te voorkomen. 

Er zijn diverse methodes voor zwambestrijding, waardoor er niet één bedrag te noemen is aan kosten voor zwambestrijding. 

De kosten voor zwambestrijding hangt o.a. af van:

 • Soort zwam (huiszwam of kelderzwam)
 • Aantal zwammen
 • Grootte van het besmette gebied
 • Bereikbaarheid van het besmette gebied
 • Gekozen bestrijdingsmethode en benodigde tijd
 • Preventiemaatregelen om herhaling te voorkomen

Een locatiebezoek is noodzakelijk om u een reëele inschatting te kunnen geven van de kosten voor zwambestrijding. U kunt eenvoudig een afspraak maken met Jomol Ongediertebestrijding via 06-502 03 446.

Werkwijze zwam bestrijden

De bestrijding van kelderzwam begint altijd met het opsporen van de oorzaak. Veelal wordt dit gevonden in doorslaand of optrekkend vocht of lekkage. Voor bestrijding zijn twee methoden: hete luchtbehandeling of vergassing. Om te voorkomen dat er (opnieuw) zwam ontstaat, is het belangrijk dat de vochtigheidsgraad in uw kruipruimte omlaag gebracht wordt.

Huiszwam gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Daarom adviseren wij de betreffende ruimte te drogen om verspreiding van de huiszwam te vertragen. De aangetaste plekken worden ruim verwijderd. Voor aangetaste muren geldt dat ze worden schoongebrand. Na het verwijderen, wordt het hout of steen behandelt met boorzuur.

01

Maak een afspraak bij u thuis of op het bedrijf

Onze zwambestrijder komt bij u langs om het probleem te inventariseren en maakt een prijsberekening. Vervolgens maken wij een plan van aanpak en een planning voor het bestrijden.

02

Snel en vakkundig verlost van zwammen

Onze specialist begint met het zorgvuldig verwijderen van aangetast en besmet hout en andere materialen. Vervolgens behandelen wij besmette muren en andere onderdelen om de zwammen definitief te bestrijden.

03

U krijgt advies om terugkeer te voorkomen

Preventie speelt een grote rol bij het bestrijden van zwammen en vocht. Daarom krijgt u altijd advies, om er zeker van te zijn dat dit niet nog eens gebeurd.

ZWAM DEFINTIEF BESTRIJDEN?
bel direct met onze specialist

Offerte opvragen

U kunt een offerte opvragen door onderstaand formulier in te vullen, of contact met ons op te nemen via 06-502 03 446.

WhatsApp chat