Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Houtworm bestrijding in Purmerend

Gaatjes in uw houten meubelen of vloer? Grote kans dat dit het werk is van een houtworm. De naam houtworm is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende in het hout levende larven. De boktor is de meest bekende (en beruchte houtaantaster). Het bestrijden van boktorren en andere houtwormen is erg belangrijk, omdat complete houten constructies vernield kunnen worden.

De houtworm tast zowel oud als nieuw hout aan en komt voor in zowel naald- als loofhout. Houtwormen hebben een duidelijke voorkeur voor hout dat onbewerkt is. Denk hierbij aan vloeren, balken en kasten. Dat betekent dat houtwormen zich ook kunnen bevinden in de draagbalken van uw huis, schuur of pand! Eitjes worden in spleten gelegd en de larven die er na twee tot drie weken uitkomen, boren zich vrijwel direct in het hout.

Houtwormen voeden zich met hout en banen zich op die manier een weg door het hout. Houtwormen blijven in het hout zitten totdat ze volgroeid zijn; dit kan wel 3 jaar duren. Het is dus erg belangrijk dat houtwormen zo snel mogelijk verwijderd en bestreden worden. Zodra u gaatjes in het hout tegen komt, houtmeel op de grond vind of op een andere manier het vermoeden heeft dat er houtwormen aanwezig: bel dan zo spoedig mogelijk een houtworm bestrijder!

Hoe herken ik houtwormen?

Houtwormen herken je aan kleine gaatjes in het hout van balken, planken, vloeren of in het dakbeschot van maximaal een paar millimeter. Als de binnenkant van het gaatje een lichtere kleur heeft dan de buitenkant van het hout, i de kans groot dat er houtwormen actief zijn. Ook als u houtmeel (fijn stof) tegenkomt, is de kans op houtwormen groot. U zult de houtworm zelf waarschijnlijk niet tegenkomen; alleen signalen dat ze actief zijn.

Werkwijze houtwormen bestrijden in Purmerend

Doordat houtwormen zich veelal in dragende constructies bevinden, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk belt om de houtwormen te bestrijden. Raadpleeg bij renovatie of verbouwing daarom altijd Jomol om te inventariseren of er sprake is van een aantasting. Zo voorkomt u dat u voor onaangename verassingen komt te staan.

Indien er houtworm of boktor wordt aangetroffen, wordt allereerst het hout stofvrij gemaakt, voor een optimale opname aan het bestrijdingsmiddel. Indien er aanwezigheid is van houtworm dan wordt er gebruikt gemaakt van een oppervlakte behandeling (impregneren) om de houtworm te bestrijden.

Kosten berekening:

hangt af van:

Soort
Grootte van plaag
Waar de plaag zich bevind
Benodigde tijd/middelen
Eventuele preventiemiddelen

Kunnen wij u helpen?

Door het treffen van de juiste (preventieve) maatregelen, zorgt Jomol
Ongediertebestrijding ervoor dat uw overlast verholpen wordt.

Heeft u vragen?
Scroll naar boven