Snel van uw Houtworm & Boktor af? Bel Jomol op 06 502 03 446.
Ook bereikbaar via Whatsapp!

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Houtwormen bestrijden

Houtwormen zijn larven van verschillende kevers en torren die leven van hout, ze eten het hout op. Hierdoor ontstaan gaten in het hout dat gevaarlijke situaties kan opleveren. Denk aan het breken van een steunbalk in huis bijvoorbeeld. Houtworm bestrijden kan alleen door een professional gedaan worden.

Wat zijn houtwormen?

Houtworm is een verzamelnaam voor larven van verschillende kevers en torren. Deze larven leven van hout, ze eten het hout op, wat te zien is aan de gaten die ze in het hout achterlaten. De wormen zijn te herkennen aan hun crèmeachtige kleur, hoewel de wormen zelf meestal niet te zien zijn, alleen de schade die ze achterlaten. Houtwormen zijn tussen de 3 mm en 3 cm groot en kunnen jaren in het hout blijven zitten, zaak dus om ze zo snel mogelijk te bestrijden!

Houtworm herkennen

Houtworm is te herkennen aan de kleine gaatjes in hout. Deze gaatjes zijn te vinden in alle soorten hout: hard hout, zacht hout, (steun)balken, vloeren, meubels, deuren, bomen en zelfs het dakbeschot. De houtworm heeft zichzelf door het hout heen gevreten waardoor er gangen in het hout zijn ontstaan die aan de buitenkant zichtbaar zijn als gaatjes. Ook wanneer u fijn stof ziet (houtmeel genaamd) is de kans groot dat daar houtworm in zit.

Schade door houtworm

De gevolgen van houtworm zijn ingrijpend. Doordat houtworm van het hout blijft eten, ontstaan er gangen in het hout dat het hout beschadigt en verzwakt. Meubels raken beschadigd en balken kunnen breken. Hout kan onherstelbaar beschadigd worden. Houtworm bestrijding is belangrijk om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan bij bijvoorbeeld houtworm in draagbalken.

Houtworm bestrijding

Alleen een professional kan houtworm bestrijden, en dit moet zo snel mogelijk gebeuren na constatering van houtworm. Helaas kan houtworm jaren onopgemerkt blijven, waardoor het beestje de kans heeft gekregen om het hout flink te verzwakken.

Werkwijze houtworm bestrijding

Wanneer u ons belt voor houtworm bestrijding, gaan wij bij u inventariseren in hoeverre het hout is aangetast. Indien we houtworm of boktor aantreffen gaan we het hout eerst stofvrij maken. Zo wordt het bestrijdingsmiddel optimaal opgenomen. Wanneer we houtworm vinden, gaan we het hout impregneren (oppervlakte behandeling).

Tip bij renovatie of verbouwing:

Gaat u renoveren of verbouwen? Dan is het belangrijk dat uw dragende constructies vrij zijn van houtworm. Belt u ons gerust om te inventariseren of er sprake is van houtworm aantasting. Zo voorkomt u onaangename verrassingen en kunnen we tijdig ingrijpen.

Kosten berekening:

hangt af van:

Soort
Grootte van plaag
Waar de plaag zich bevind
Benodigde tijd/middelen
Eventuele preventiemiddelen

Kunnen wij u helpen?

Door het treffen van de juiste (preventieve) maatregelen, zorgt Jomol
Ongediertebestrijding ervoor dat uw overlast verholpen wordt.

Heeft u vragen?
Scroll naar boven