Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Rioolvliegjes bestrijden

De kleine vliegjes bevinden zich op vochtige plaatsen in huis en kunnen voor overlast zorgen. Professioneel Rioolvliegjes bestrijden is aangeraden omdat het lastig is om zelf zowel de eitjes, als de larven en muggen te vinden. Door het overbrengen van bacteriën kunnen de rioolvliegjes schadelijk zijn voor mensen.

Rioolvliegjes herkennen

Rioolvliegjes , ook wel motmuggen of latrinevliegjes genoemd, zijn kleine vliegjes met grote ronde vleugels. De vleugels zijn doorzichtig en hebben de vorm van een hart. De rioolvliegjes zijn ongeveer 3 tot 5 mm groot en grijs tot goud gekleurd. Op de kop hebben ze twee grote voelsprieten. rioolvliegjes vliegen naar het licht en komen in grote getale voor. Vooral in de zomermaanden zijn ze te vinden in vochtige ruimtes zoals badkamer of toilet. Hoewel ze ook graag in kruipruimtes, regenpijpen en dakgoten verblijven. Ze kunnen niet goed vliegen, je ziet ze daarom kruipen of springen.

Zijn rioolvliegjes schadelijk?

Omdat rioolvliegjes zich tegoed doen aan afval, bacteriën en schimmels in
afvoerbuizen kunnen ze deze meenemen en verspreiden in huis. Hierdoor kunnen ze schadelijk zijn voor mensen. Daarom is het belangrijk zo snel mogelijk de rioolvliegjes te bestrijden voordat het een grote plaag wordt en ze schade aanrichten.

Jomol – Rioolvliegjes bestrijden

Er zijn diverse sprays op de markt om de muggen uit te roeien, maar deze helpen meestal niet. Omdat niet alleen de volwassen beestjes gedood moeten worden, maar ook de eitjes is het bestrijden van motvliegjes niet eenvoudig. Ook de eventuele larven moeten uitgeroeid worden. Aangezien de eitjes en de larven moeilijk te vinden zijn kunt u dit beter aan een professional overlaten.

Werkwijze rioolvliegjes bestrijden

Wanneer u last heeft van een plaag is het noodzakelijk dat wij bij u op locatie komen kijken. Om effectief de rioolvliegjes te kunnen bestrijden inventariseren wij ter plekke wat de beste aanpak is. Jomol gebruikt speciale apparatuur om deze beestjes te doden waardoor u
gegarandeerd verlost bent van de rioolvliegjes plaag. Zo bent u verzekerd van een rioolvliegjesvrije zomer.

Kosten bestrijding:

hangt af van:

Omvang van de plaag
Gekozen bestrijdingsmiddel
Benodigde tijd en materialen
Preventiemaatregelen

Kunnen wij u helpen?

Door het treffen van de juiste (preventieve) maatregelen, zorgt Jomol
Ongediertebestrijding ervoor dat uw overlast verholpen wordt.

Heeft u vragen?
Scroll naar boven