MOTMUGGENBESTRIJDING

Motmuggen bestrijden
wanneer het u uitkomt.

Vandaag nog bij u langs? Bel nu voor een afspraak!

Motmuggen bestrijden door een specialist

Een motmug (ook vaak een motvlieg of rioolvlieg genoemd) komt steeds vaker voor in Nederland. De beestjes verblijven graag in vochtige ruimtes (denk aan badkamers, kruipruimtes, regenpijpen, dakgoten, etc.).

Motmuggen voeden zich met organisch afval, bacteriën en schimmels in de riool – en waterafvoerbuizen. Dit is ook de reden waarom motmuggen schadelijk kunnen zijn voor de mensen. Zij kunnen bacteriën meenemen en verspreiden in het huis of in een bedrijf. 

Motmuggen zelf bestrijden?

In eerste instantie lijkt het vrij gemakkelijk om motmuggen te verwijderen. Ook zijn er meerdere sprays op de markt die claimen het probleem te verhelpen. Helaas is dit niet vaak het geval. Wist u dat één motmug tot 200 eitjes per dag legt die vervolgens na 20 tot 40 uur later uitkomen?

Het is van essentieel belang dat niet alleen de volwassen motmuggen uitgeroeid worden maar ook de eitjes en eventueel aanwezige larven verwijderd worden.

Het vinden van deze eitjes en larven kan een flink karwei zijn omdat zij moeilijk te vinden zijn. Wanneer de bron niet aangepakt wordt, verdwijnt het probleem ook niet. Daarom wordt aangeraden om een expert in te schakelen. 

Jomol ongediertebestrijding
Snel geholpen worden? Bel nu 06-502 03 446!
Altijd in de buurt

Wij rijden elke dag rond in Noord-Holland en zijn altijd in de buurt.

Van alle markten thuis

Of het nu gaat om ongedierte, isolatie of vochtbestrijding.

Snel & vakkundig

Altijd snel ter plaatse met effectieve middelen en advies.

Veilig en milieuvriendelijk

Altijd veilig en verantwoord met bestrijdingsmiddelen.

24/7 bereikbaar

Wij werken ook 's avonds en in het weekend!

Gediplomeerd specialist

Alle certificaten en specialismen om uw probleem op te lossen.

Motmuggen verdelgen

Hoe herken ik Motmuggen?

Een motmug is grijs / zwart van kleur. Ze hebben twee antennes op hun kop en zijn vooral ’s avonds actief. Ook zijn zij te herkennen aan doorzichtige en behaarde vleugels in de vorm van een hartje.

Motmuggen vliegen vaak naar het licht toe. Denk bijvoorbeeld aan lampen die aan zijn en lichtval vanuit de ramen. Ze zijn s’avonds actief en kunnen in grote getalen voorkomen. Meestal is er wel een reden waardoor zij te voorschijn komen in uw huis of bedrijf, bijvoorbeeld vanwege een lekkage.

Kosten Motmuggen bestrijden

Om motmuggen te verwijderen is vakkundige kennis nodig, waardoor altijd wordt geadviseerd om hulp in te schakelen van een gespecialiseerde ongediertebestrijder. Wij doen er alles aan om voor u de kosten zo laag mogelijk te houden.

De kosten voor Motmuggenbestrijding hangt o.a. af van:

  • Grootte van de motmuggenplaag
  • Waar de ongedierte zich bevinden (locatie)
  • Benodigde tijd, materialen en bestrijdingsmiddelen
  • Eventuele preventiemaatregelen

Indien u de situatie goed omschrijft, kunnen wij u telefonisch een richtprijs geven. Wij maken ter plekke altijd een defintieve prijsberekening, zodat u zeker weet waar u aan toe bent, voordat wij de ongedierte gaan bestrijden.

De kosten zijn altijd inclusief voorrijkosten, bestrijdingsmiddelen, garantie op werkzaamheden en advies om een plaag in de toekomst te voorkomen. Zo weet u bij Jomol Ongediertebestrijding altijd waar u aan toe bent!

Werkwijze motmuggen bestrijden

Voor het bestrijden van motmuggen is een locatiebezoek noodzakelijk. Ter plekke inventariseren wij wat de beste aanpak is.

Jomol is in het bezit van speciale apparatuur om motmuggen te bestrijden, waardoor wij verwijdering kunnen garanderen. Deze manier dood zowel de vliegjes als de eitjes. Als u last heeft van slechts enkele motmuggen, zal het bestrijden een relatief eenvoudige klus zijn. 

01

Maak een afspraak bij u thuis of op het bedrijf

Maak een afspraak en wij proberen uiterlijk binnen twee dagen bij u langs te komen (afhankelijk van de drukte). Bij spoed kunt u ons 24/7 bereiken.

02

Snel en vakkundig verlost van de ongedierte

Onze specialist komt bij u langs met professionele middelen, om de ongedierte veilig en snel te verwijderen. Zo weet u zeker dat de ongedierte niet terugkeren.

03

U krijgt advies om terugkeer te voorkomen

Preventie speelt een grote rol bij het bestrijden van ongedierte. Daarom krijgt u altijd advies, om er zeker van te zijn dat de ongedierte wegblijven. 

Bestrijding motmuggen/rioolvliegjes

Bestrijdingsmethode van Jomol

Een koude verneveling is de manier van het bestrijden van motvliegjes/rioolvliegjes die vaak uit de kruipruimte komen en via naden en kieren u woonhuis binnenkomen
een koude verneveling van water en een toxisch middel wordt mist (nevel) gemaakt wat vervolgens met hoge druk in de kruipruimte wordt geblazen.
De straal van het apparaat is circa 10-30 meter

Risico’s bewoners;
Deze is laag omdat er geen direct contact gemaakt ( kan ) worden met het middel.
Het middel de nevel is zwaarder dan lucht dus zakt altijd naar beneden naar de ( vochtige ) grond dus komt niet binnen de woning.

Het middel blijft circa 3 weken werkzaam.

wilt u definitief van ongedierte af zijn?
bel direct met onze specialist
Ook 's avonds & in het weekend!

Speciale service voor bedrijven

Motmuggen bestrijden voor bedrijven en VVE's

GRATIS
BEDRIJFSINSPECTIE
AANVRAGEN
BEL VOOR EEN AFSPRAAK: 06 502 03 446
Specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in ongediertebestrijding voor bedrijven en zijn hoofdzakelijk actief in de logistieke sector en de detailhandel. 

Ongedierte bij bedrijven komt veel voor in loodsen en winkels en daar wil je snel vanaf. Daarom werken wij preventief én zijn wij razendsnel bij u, mocht er toch nog ongedierte verschijnen.

Jomol is specialist in het bestrijden van vliegende insecten en in het ongediertevrij maken van uw magazijn, winkel of bedrijfsruimten. Dit is de meest duurzame oplossing.

Jomol kan ook voor uw bedrijf een ongedierte preventie plan opstellen met digitaal logboek conform HACCP en IPM. Hiermee zorgen we er samen voor dat de diertjes ook daadwerkelijk weg blijven.

U kunt met ons en vrijblijvende afspraak maken voor de bestrijding van de motmuggen. Wij doen een inspectie en inventariseren en bespreken met u de mogelijkheden met betrekking tot structurele preventie. Motmuggenbestrijding kan meerdere bezoeken nodig hebben.

Offerte opvragen

U kunt een offerte opvragen door onderstaand formulier in te vullen, of contact met ons op te nemen via 06-502 03 446.

WhatsApp chat