Per direct van uw motmuggen af? Bel Jomol op 06 502 03 446.
Ook bereikbaar via Whatsapp!

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Motmuggen bestrijden

De kleine vliegjes bevinden zich op vochtige plaatsen in huis en kunnen voor overlast zorgen. Professioneel motmuggen bestrijden is aangeraden omdat het lastig is om zelf zowel de eitjes, als de larven en muggen te vinden. Door het overbrengen van bacteriën kunnen de motmuggen schadelijk zijn voor mensen.

Motmuggen herkennen

Motmuggen, ook wel rioolvliegjes of latrinevliegjes genoemd, zijn kleine vliegjes met grote ronde vleugels. De vleugels zijn doorzichtig en hebben de vorm van een hart. De motmuggen zijn ongeveer 3 tot 5 mm groot en grijs tot goud gekleurd. Op de kop hebben ze twee grote voelsprieten. Motmuggen vliegen naar het licht en komen in grote getale voor. Vooral in de zomermaanden zijn ze te vinden in vochtige ruimtes zoals badkamer of toilet. Hoewel ze ook graag in kruipruimtes, regenpijpen en dakgoten verblijven. Ze kunnen niet goed vliegen, je ziet ze daarom kruipen of springen.

Zijn motvliegjes schadelijk?

Omdat motmuggen zich tegoed doen aan afval, bacteriën en schimmels in
afvoerbuizen kunnen ze deze meenemen en verspreiden in huis. Hierdoor kunnen ze schadelijk zijn voor mensen. Daarom is het belangrijk zo snel mogelijk de motvliegjes te bestrijden voordat het een grote plaag wordt en ze schade
aanrichten.

Jomol – Motmuggen bestrijden

Er zijn diverse sprays op de markt om de muggen uit te roeien, maar deze helpen meestal niet. Omdat niet alleen de volwassen beestjes gedood moeten worden, maar ook de eitjes is het bestrijden van motvliegjes niet eenvoudig. Ook de eventuele larven moeten uitgeroeid worden. Aangezien de eitjes en de larven moeilijk te vinden zijn kunt u dit beter aan een professional overlaten.

Werkwijze motvliegjes bestrijden

Wanneer u last heeft van een plaag is het noodzakelijk dat wij bij u op locatie komen kijken. Om effectief de motmuggen te kunnen bestrijden inventariseren wij ter plekke wat de beste aanpak is.
Jomol gebruikt speciale apparatuur om deze beestjes te doden waardoor u
gegarandeerd verlost bent van de motmug plaag. Zo bent u verzekerd van een motvrije zomer.

Kosten bestrijding:

hangt af van:

Omvang van de plaag
Gekozen bestrijdingsmiddel
Benodigde tijd en materialen
Preventiemaatregelen

Kunnen wij u helpen?

Door het treffen van de juiste (preventieve) maatregelen, zorgt Jomol
Ongediertebestrijding ervoor dat uw overlast verholpen wordt.

Heeft u vragen?
Scroll naar boven