Agrarische sector

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Transport & Logistiek

Recreatie

Recreatie

Voeding industrie

Voeding industrie

Bouwsector

Bouwsector

Horeca

Horeca

Gezondheidsector

Gezondheidsector

Zilver & Papiervisje bestrijden

Zilvervisjes geven de voorkeur aan een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. In panden waar het grondwaterniveau hoog is, is het risico op zilvervisjes groot. Ook nieuwbouwhuizen vormen vaak een fijne omgeving voor de beestjes omdat er nog lange tijd vocht uit het beton verdampt. Daarnaast worden zilvervisjes veel aangetroffen in badkamers, keukens en washokken. 

Vanwege hun geringe afmeting, kunnen zilvervisjes zich, via leidingdoorvoeren en andere openingen in spouwmuren, gemakkelijk van het ene naar het andere pand verplaatsen. Ook worden ze teruggevonden in koffers en postpakketten.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft de aanwezigheid van zilvervisjes weinig tot niets met hygiëne te maken. De oorzaak is gelegen in de steeds hoger wordende isolatienorm van panden. Omdat hierdoor de luchtvochtigheid binnenshuis stijgt, worden woningen en kantoorpanden een fijne leefomgeving voor het zilvervisje.
Heeft u te maken met optrekkend vocht in het pand of beperkte tot geen kruipruimte isolatie? Dan is de kans aanwezig dat de diertjes hier tevoorschijn komen.

Zilvervisjes zelf bestrijden is mogelijk wanneer er sprake is van kleine aantallen. Zo zijn er die kunnen helpen. Voor grote of terugkerende zilvervisjes is het verstandig een professionele bestrijder te benaderen.

dingsmiddelen.

Profesionele zilvervisjebestrijding

Jomol Ongediertebestrijding lost ongedierteproblemen op met respect voor het milieu en werkt uitsluitend met door de Inspectie Leefomgeving en CTGB goedgekeurde bestrijdingsmiddelen.

Verschillende soorten zilvervisjes

Er bestaat een hoop verwarring over zilvervisjes omdat er verschillende soorten bestaan. In Nederland duiken er drie soorten op: het zilvervisje, het papiervisje en het ovenvisje.
Voordat u overgaat tot het bestrijden van het probleem, is het essentieel om te weten met welk beestje u te maken heeft.

Een berucht familielid van de zilvervis is het papiervisje dat de voorkeur geeft aan een omgeving met een lage luchtvochtigheid. Juist het papiervisje is in staat om de meeste schade aan te richten.
Het minst bekende soort is het ovenvisje. In tegenstelling tot de zilvervisjes, houdt het ovenvisje juist van warme omgevingen.

Bekijk de foto’s om te zien van welk soort u last heeft!

Kosten berekening:

hangt af van:

Soort
Grootte van plaag
Waar de plaag zich bevind
Benodigde tijd/middelen
Eventuele preventiemiddelen

Kosten berekening:

hangt af van:

Soort
Grootte van plaag
Waar de plaag zich bevind
Benodigde tijd/middelen
Eventuele preventiemiddelen

×