Per direct van uw zilver & papiervisjeplaag af? Bel Jomol op 06 502 03 446.
Ook bereikbaar via Whatsapp!

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Zilvervisjes bestrijden

In Nederland zijn drie soorten visjes: het zilvervisje, het papiervisje en het ovenvisje. Het ovenvisje komt in woningen vrijwel niet voor. Voordat de visjes bestreden kunnen worden is het belangrijk om te weten om welk beestje het gaat.

Zilvervisjes of papiervisjes?

Zilvervisjes

Zilvervisjes danken hun naam aan hun visachtige uiterlijk en zilverachtige kleur. Ze hebben een schubbige huid en zijn ongeveer 1 centimeter groot. Ze hebben twee grote sprieten op hun kop en drie sprieten aan hun achterlijf. Door hun platte lijf zijn ze goed in staat om door kieren te kruipen. Zilvervisjes kunnen voedsel besmetten door het overdragen van bacteriën en schimmels.

Papiervisjes

Deze visjes worden vaak verward met zilvervisjes maar ze hebben duidelijke andere kenmerken. Bijvoorbeeld: ze zijn lichter van kleur en zijn soms bruin. Het papiervisje is ongeveer 1,5 cm groot. Ze hebben twee lange sprieten op hun kop, die zo lang zijn als het visje zelf. Ondanks dat ze niet schadelijk voor de gezondheid zijn, worden de beestjes gezien als ‘vies’ in huis.

Zilvervisjes en papiervisjes in huis

Het zilvervisje houdt van vochtige ruimtes zoals de gootsteen, badkamer of
aanrechtkastje. Ook zijn ze soms in bed te vinden, door aantrekking van warmte en vocht van nachtelijk zweten. Daarentegen houden papiervisjes juist van lage vochtigheid. Daarom zijn ze te vinden op droge en warme plekken zoals boeken en papier, achter het behang, op de plinten of in de kledingkast. Papiervisjes houden niet van kou en kunnen meer schade aanrichten dan zilvervisjes doordat ze papier stuk vreten.

Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Jomol Ongediertebestrijding lost ongedierte problemen op met respect voor het milieu. Wij werken uitsluitend met door de Inspectie Leefomgeving en CTGB goedgekeurde bestrijdingsmiddelen.

Nieuwe bestrijdingsmethode

Bij Jomol maken we gebruik van een nieuwe methode om zilvervisjes en papiervisjes te bestrijden, namelijk de Gel methode. Met een speciale spuit leggen we druppels neer langs de plinten. Dit doen we in de gehele woning. In, en onder de kasten en eventueel in de lades, deze methode werkt 2-4 maanden en is veilig voor mens en (huis)dier.

Kosten bestrijding:

hangt af van:

Soort
Grootte van plaag
Waar de plaag zich bevind
Benodigde tijd/middelen
Eventuele preventiemiddelen

Kunnen wij u helpen?

Door het treffen van de juiste (preventieve) maatregelen, zorgt Jomol
Ongediertebestrijding ervoor dat uw overlast verholpen wordt.

Heeft u vragen?
Scroll naar boven