Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Motmuggen bestrijding in Zaandam

Een motmug (ook vaak een motvlieg of rioolvlieg genoemd) komt steeds vaker voor in Nederland. De beestjes verblijven graag in vochtige ruimtes (denk aan badkamers, kruipruimtes, regenpijpen, dakgoten, etc.).

Motmuggen voeden zich met organisch afval, bacteriën en schimmels in de riool – en waterafvoerbuizen. Dit is ook de reden waarom motmuggen schadelijk kunnen zijn voor de mensen. Zij kunnen bacteriën meenemen en verspreiden in het huis of in een bedrijf.

Motmuggen zelf bestrijden in Zaandam?

In eerste instantie lijkt het vrij gemakkelijk om motmuggen te verwijderen. Ook zijn er meerdere sprays op de markt die claimen het probleem te verhelpen. Helaas is dit niet vaak het geval.

Het is van essentieel belang dat niet alleen de volwassen motmuggen uitgeroeid worden maar ook de eitjes en eventueel aanwezige larven verwijderd worden.

Het vinden van deze eitjes en larven kan een flink karwei zijn omdat zij moeilijk te vinden zijn. Wanneer de bron niet aangepakt wordt, verdwijnt het probleem ook niet. Daarom wordt aangeraden om een expert in te schakelen.

Hoe herken ik motmuggen in Zaandam?

Een motmug is grijs / zwart van kleur. Ze hebben twee antennes op hun kop en zijn vooral ’s avonds actief. Ook zijn zij te herkennen aan doorzichtige en behaarde vleugels in de vorm van een hartje.

Motmuggen vliegen vaak naar het licht toe. Denk bijvoorbeeld aan lampen die aan zijn en lichtval vanuit de ramen. Ze zijn s’avonds actief en kunnen in grote getalen voorkomen. Meestal is er wel een reden waardoor zij te voorschijn komen in uw huis of bedrijf, bijvoorbeeld vanwege een lekkage.

Werkwijze motmuggen bestrijden in Zaandam?

Voor het bestrijden van motmuggen is een locatiebezoek noodzakelijk. Ter plekke inventariseren wij wat de beste aanpak is.

Jomol is in het bezit van speciale apparatuur om motmuggen te bestrijden, waardoor wij verwijdering kunnen garanderen. Deze manier dood zowel de vliegjes als de eitjes. Als u last heeft van slechts enkele motmuggen, zal het bestrijden een relatief eenvoudige klus zijn.

Kosten bestrijding:

hangt af van:

Omvang van de plaag
Gekozen bestrijdingsmiddel
Benodigde tijd en materialen
Preventiemaatregelen

Kunnen wij u helpen?

Door het treffen van de juiste (preventieve) maatregelen, zorgt Jomol
Ongediertebestrijding ervoor dat uw overlast verholpen wordt.

Heeft u vragen?
Scroll naar boven