BOKTOR BESTRIJDEN

Boktor bestrijden
wanneer het u uitkomt.

Vandaag nog bij u langs? Bel nu voor een afspraak!

Boktor bestrijden door een specialist

De boktor is een soort houtworm. De boktor is een van de meest schadelijke houtaantastende insecten. De boktor tast bij voorkeur naaldhout aan. De boktor eet zich een weg door hout heen en dan kan vervelende gevolgen hebben. Daarom wilt u ongetwijfeld dat de boktor snel bestreden wordt. 

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de boktor alleen voor komt in antiek hout. Dit is niet waar: wij treffen zeer regelmatig boktorren aan in nieuw hout. Kijk dus niet gek dat u ook in een relatief nieuwe constructie boktorren kunt tegenkomen.

De boktor zelf is niet gevaarlijk of schadelijk. Echter houden boktorren zich veel bezig met voortplanten en juist de nakomelingen vormen een gevaar voor houten constructies. Boktorren leggen hun eitjes in hout. De larven voeden zich met hout en eten zich dus een weg door het hout. De boktor zelf zorgt dus niet voor grote problemen, maar de larven. 

Larven van een boktor verschuilen zich in het hout totdat ze volgroeid zijn. Zodra ze volgroeid zijn, vliegen zij uit. Pas dan ontdekken wij gaatjes in het hout en dan is het soms al te laat. 

Jomol ongediertebestrijding

boktor bestrijder

Hoe herken ik de boktor?

De huisboktor is 1 tot 2,5 cm lang heeft een bruinzwarte kleur. Boktorren kun je herkennen aan een knagend geluid in het hout. Bovendien zal het opvallen wanneer je regelmatig houtmeel op de grond vindt. 

In het voorjaar legt het wijfje eitjes in naden en spleten. Een paar weken later zoeken de uitgekomen larven beschutting in het hout. Larven houden zich 4 tot 5 jaar op in het hout en kunnen houten draagconstructies, steunbalken en dakbeschotten ernstig beschadigen met hun boorgangen. Omdat de boktor, in tegen stelling tot andere type houtwormen, kan vliegen, kan het zich snel door een pand verplaatsen. De boktor is een type ongedierte die snel bestreden moet worden, voordat het ten koste gaat van de constructie van uw huis, pand of schuur!

Kosten boktorren bestrijden

Om boktorren te bestrijden is vakkundige kennis nodig, waardoor altijd wordt geadviseerd om hulp in te schakelen van een gespecialiseerde ongediertebestrijder. Wij doen er alles aan om voor u de kosten zo laag mogelijk te houden.

De kosten voor boktorren bestrijden hangt o.a. af van:

  • Omvang van het probleem
  • Hoeveelheid houtwormen (larven van boktorren)
  • Waar de schuilplaats van de boktorren zich bevindt (bereikbaarheid)
  • Benodigde tijd, materialen en bestrijdingsmiddelen
  • Eventuele preventiemaatregelen

Indien u de situatie goed omschrijft, kunnen wij u telefonisch een richtprijs geven. Wij maken ter plekke altijd een definitieve prijsberekening, zodat u zeker weet waar u aan toe bent, voordat wij de ongedierte gaan bestrijden.

De kosten zijn altijd inclusief voorrijkosten, bestrijdingsmiddelen, garantie op werkzaamheden en advies om een plaag in de toekomst te voorkomen. Zo weet u bij Jomol Ongediertebestrijding altijd waar u aan toe bent!

Werkwijze boktor bestrijdening

Boktorren zijn lastig te bestrijden. Bovendien kun je moeilijk zien hoe lang de boktor zich al in het hout bevindt en hoe groot de omvang van het probleem is. 

In geval van bestrijding van de boktor, gaat Jomol opzoek naar de schuilplaatsen van de boktor. Hierbij wordt vooral gelet op boorgangen die zich vlak onder het houtoppervlak bevinden. Wij krabben al deze aantastingen uit en verwijderen het boormeel en overige stof voor een optimale opname van de bestrijdingsvloeistof. Indien er sprake is van een lichte aantasting, wordt er gebruik gemaakt van een oppervlaktebehandeling om de aanwezige houtaantasters te verwijderen. In geval van een ernstige vorm van aantasting, wordt er gewerkt met injecteertechnieken. Ook houtwerk met afwerklagen als verf of was komen in aanmerking voor deze behandeling. Door onder hoge druk te injecteren, bereikt de bestrijdingsvloeistof ook de kern van het hout. De bestrijdingsvloeistof heeft een werking van minimaal 10 jaar.

Onze ongediertebestrijder zal het hout dus bewerken met een bestrijdingsmiddel of met injectiepluggen die bestrijdingsmiddel bevatten. Ter plekke bepalen wij wat in uw geval de beste methode is om de boktor te bestrijden en te verwijderen.

01

Maak een afspraak bij u thuis of op het bedrijf

Maak een afspraak en wij proberen uiterlijk binnen twee dagen bij u langs te komen (afhankelijk van de drukte). Bij spoed kunt u ons 24/7 bereiken.

02

Snel en vakkundig verlost van de ongedierte

Onze specialist komt bij u langs met professionele middelen, om de ongedierte veilig en snel te verwijderen. Zo weet u zeker dat de ongedierte niet terugkeren.

03

U krijgt advies om terugkeer te voorkomen

Preventie speelt een grote rol bij het bestrijden van ongedierte. Daarom krijgt u altijd advies, om er zeker van te zijn dat de ongedierte wegblijven. 

wilt u definitief van ongedierte af zijn?
bel direct met onze specialist
Ook 's avonds & in het weekend!

Speciale service voor bedrijven

Boktor bestrijden voor bedrijven en VVE's

GRATIS
BEDRIJFSINSPECTIE
AANVRAGEN
BEL VOOR EEN AFSPRAAK: 06 502 03 446
Specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in ongediertebestrijding voor bedrijven en zijn hoofdzakelijk actief in de logistieke sector en de detailhandel. 

Ongedierte bij bedrijven komt veel voor in loodsen en winkels en daar wil je snel vanaf. Daarom werken wij preventief én zijn wij razendsnel bij u, mocht er toch nog ongedierte verschijnen.

Jomol Ongediertebestrijding lost ongedierteproblemen op met respect voor het milieu en werkt uitsluitend met door de Inspectie Leefomgeving en CTGB goedgekeurde bestrijdingsmiddelen. Je kunt ons onder andere inschakelen voor ongediertebestrijding Alkmaarongediertebestrijding Haarlemongediertebestrijding Purmerendongediertebestrijding Zaanstadongediertebestrijding Amsterdam of in andere plaatsen voor ongediertebestrijding Noord-Holland. Wij zijn altijd in de buurt!

Offerte opvragen

U kunt een offerte opvragen door onderstaand formulier in te vullen, of contact met ons op te nemen via 06-502 03 446.

WhatsApp chat