Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Agrarische sector

Transport & Logistiek

Recreatie

Voeding industrie

Bouwsector

Horeca

Gezondheidssector

Boktor bestrijden

De boktor is een soort houtworm. De boktor is een van de meest schadelijke houtaantastende insecten. De boktor tast bij voorkeur naaldhout aan. De boktor eet zich een weg door hout heen en dan kan vervelende gevolgen hebben. Daarom wilt u ongetwijfeld dat de boktor snel bestreden wordt.

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de boktor alleen voor komt in antiek hout. Dit is niet waar: wij treffen zeer regelmatig boktorren aan in nieuw hout. Kijk dus niet gek dat u ook in een relatief nieuwe constructie boktorren kunt tegenkomen.

De boktor zelf is niet gevaarlijk of schadelijk. Echter houden boktorren zich veel bezig met voortplanten en juist de nakomelingen vormen een gevaar voor houten constructies. Boktorren leggen hun eitjes in hout. De larven voeden zich met hout en eten zich dus een weg door het hout. De boktor zelf zorgt dus niet voor grote problemen, maar de larven.

Larven van een boktor verschuilen zich in het hout totdat ze volgroeid zijn. Zodra ze volgroeid zijn, vliegen zij uit. Pas dan ontdekken wij gaatjes in het hout en dan is het soms al te laat.

Boktor bestrijden door een specialist

Boktorren zijn lastig te bestrijden. Bovendien kun je moeilijk zien hoe lang de boktor zich al in het hout bevindt en hoe groot de omvang van het probleem is.

In geval van bestrijding van de boktor, gaat Jomol opzoek naar de schuilplaatsen van de boktor. Hierbij wordt vooral gelet op boorgangen die zich vlak onder het houtoppervlak bevinden. Wij krabben al deze aantastingen uit en verwijderen het boormeel en overige stof voor een optimale opname van de bestrijdingsvloeistof. Indien er sprake is van een lichte aantasting, wordt er gebruik gemaakt van een oppervlaktebehandeling om de aanwezige houtaantasters te verwijderen. In geval van een ernstige vorm van aantasting, wordt er gewerkt met injecteertechnieken. Ook houtwerk met afwerklagen als verf of was komen in aanmerking voor deze behandeling. Door onder hoge druk te injecteren, bereikt de bestrijdingsvloeistof ook de kern van het hout. De bestrijdingsvloeistof heeft een werking van minimaal 10 jaar.

Onze ongediertebestrijder zal het hout dus bewerken met een bestrijdingsmiddel of met injectiepluggen die bestrijdingsmiddel bevatten. Ter plekke bepalen wij wat in uw geval de beste methode is om de boktor te bestrijden en te verwijderen.

Kosten bestrijding:

hangt af van:

Grootte van de plaag
Omvang van de ruimte
Benodigde tijd/materialen
Eventuele maatregelen

Kunnen wij u helpen?

Door het treffen van de juiste (preventieve) maatregelen, zorgt Jomol
Ongediertebestrijding ervoor dat uw overlast verholpen wordt.

Heeft u vragen?
Scroll naar boven