HOUTWORM BESTRIJDEN

Houtworm bestrijden
wanneer het u uitkomt.

Vandaag nog bij u langs? Bel nu voor een afspraak!

Houtworm bestrijding door een specialist

Gaatjes in uw houten meubelen of vloer? Grote kans dat dit het werk is van een houtworm. De naam houtworm is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende in het hout levende larven. De boktor is de meest bekende (en beruchte houtaantaster). Het bestrijden van boktorren en andere houtwormen is erg belangrijk, omdat complete houten constructies vernield kunnen worden.

De houtworm tast zowel oud als nieuw hout aan en komt voor in zowel naald- als loofhout. Houtwormen hebben een duidelijke voorkeur voor hout dat onbewerkt is. Denk hierbij aan vloeren, balken en kasten. Dat betekent dat houtwormen zich ook kunnen bevinden in de draagbalken van uw huis, schuur of pand! Eitjes worden in spleten gelegd en de larven die er na twee tot drie weken uitkomen, boren zich vrijwel direct in het hout. 

Houtwormen voeden zich met hout en banen zich op die manier een weg door het hout. Houtwormen blijven in het hout zitten totdat ze volgroeid zijn; dit kan wel 3 jaar duren. Het is dus erg belangrijk dat houtwormen zo snel mogelijk verwijderd en bestreden worden. Zodra u gaatjes in het hout tegen komt, houtmeel op de grond vind of op een andere manier het vermoeden heeft dat er houtwormen aanwezig: bel dan zo spoedig mogelijk een houtworm bestrijder!

Jomol ongediertebestrijding

houtworm bestrijder

Hoe herken ik houtwormen?

Houtwormen herken je aan kleine gaatjes in het hout van balken, planken, vloeren of in het dakbeschot van maximaal een paar millimeter. Als de binnenkant van het gaatje een lichtere kleur heeft dan de buitenkant van het hout, i de kans groot dat er houtwormen actief zijn. Ook als u houtmeel (fijn stof) tegenkomt, is de kans op houtwormen groot. U zult de houtworm zelf waarschijnlijk niet tegenkomen; alleen signalen dat ze actief zijn. 

Kosten houtworm bestrijden

Om houtwormen te bestrijden is vakkundige kennis nodig, waardoor altijd wordt geadviseerd om hulp in te schakelen van een gespecialiseerde ongediertebestrijder. Wij doen er alles aan om voor u de kosten zo laag mogelijk te houden.

De kosten voor houtwormen bestrijden hangt o.a. af van:

  • Soort houtworm (bijv. boktor)
  • Omvang van de houtworm plaag
  • Waar de ongedierte zich bevinden (locatie)
  • Benodigde tijd, materialen en bestrijdingsmiddelen
  • Eventuele preventiemaatregelen

Indien u de situatie goed omschrijft, kunnen wij u telefonisch een richtprijs geven. Wij maken ter plekke altijd een definitieve prijsberekening, zodat u zeker weet waar u aan toe bent, voordat wij de ongedierte gaan bestrijden.

De kosten zijn altijd inclusief voorrijkosten, bestrijdingsmiddelen, garantie op werkzaamheden en advies om een plaag in de toekomst te voorkomen. Zo weet u bij Jomol Ongediertebestrijding altijd waar u aan toe bent!

Werkwijze houtwormen bestrijden

Doordat houtwormen zich veelal in dragende constructies bevinden, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk belt om de houtwormen te bestrijden. Raadpleeg bij renovatie of verbouwing daarom altijd Jomol om te inventariseren of er sprake is van een aantasting. Zo voorkomt u dat u voor onaangename verassingen komt te staan.

Indien er houtworm of boktor wordt aangetroffen, wordt allereerst het hout stofvrij gemaakt, voor een optimale opname aan het bestrijdingsmiddel. Indien er aanwezigheid is van houtworm dan wordt er gebruikt gemaakt van een oppervlakte behandeling (impregneren) om de houtworm te bestrijden.

01

Maak een afspraak bij u thuis of op het bedrijf

Maak een afspraak en wij proberen uiterlijk binnen twee dagen bij u langs te komen (afhankelijk van de drukte). Bij spoed kunt u ons 24/7 bereiken.

02

Snel en vakkundig verlost van de ongedierte

Onze specialist komt bij u langs met professionele middelen, om de ongedierte veilig en snel te verwijderen. Zo weet u zeker dat de ongedierte niet terugkeren.

03

U krijgt advies om terugkeer te voorkomen

Preventie speelt een grote rol bij het bestrijden van ongedierte. Daarom krijgt u altijd advies, om er zeker van te zijn dat de ongedierte wegblijven. 

wilt u definitief van ongedierte af zijn?
bel direct met onze specialist
Ook 's avonds & in het weekend!

Speciale service voor bedrijven

Houtwormen bestrijden voor bedrijven en VVE's

GRATIS
BEDRIJFSINSPECTIE
AANVRAGEN
BEL VOOR EEN AFSPRAAK: 06 502 03 446
Specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in ongediertebestrijding voor bedrijven en zijn hoofdzakelijk actief in de logistieke sector en de detailhandel. 

Ongedierte bij bedrijven komt veel voor in loodsen en winkels en daar wil je snel vanaf. Daarom werken wij preventief én zijn wij razendsnel bij u, mocht er toch nog ongedierte verschijnen.

Wij hebben veel ervaring met houtconservering in stolpboerderijen, dakbeschot en in kruipruimtes. ​Jomol ongediertebestrijding Noord-Holland is lid van (de) coöperatie Oost West Pest control, een samenwerkingsverband tussen plaagdiermanagement bedrijven door heel Nederland. Deze coöperatie is gecertificeerd voor VCA, zodat u als bedrijf verzekerd bent dat wij veilig, gezond en milieuvriendelijk te werk gaan.

Offerte opvragen

U kunt een offerte opvragen door onderstaand formulier in te vullen, of contact met ons op te nemen via 06-502 03 446.

WhatsApp chat