Optrekkend vocht

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” text_font_size=”16px” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″ text_text_color=”#353535″ header_text_color=”#353535″]

Vocht in uw muur? Snel het optrekkend vocht bestrijden

Als u last heeft van vocht op de muren, dan kan dat twee dingen betekenen: optrekkend vocht of doorslaand vocht.

Optrekkend vocht is grondwater dat vanuit uw kruipruimte de fundering van uw woning binnendringt. Bouwmaterialen zuigen dan als een soort spons het grondwater op. Dit kan tot een hoogte van zo’n anderhalve meter. Veelal bevat dit grondwater schadelijke zouten. Zodra dit omhoog gezogen grondwater is opgedroogd, blijven de zouten achter in uw muren. Dit is een proces dat zich keer op keer herhaalt. Op den duur komt het zout uit uw muren en verschijnen er pluizige vlokken en wittige kringen: schimmel!

Doorslaand vocht wordt veroorzaakt door regen of sneeuw dat, veelal in combinatie met een bepaalde windrichting, door uw muren slaat. Het probleem doet zich vooral voor bij oudere huizen. Ook kan schade aan een buitenmuur de oorzaak zijn. Doorslaand vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen in huis. Omdat de gevel of buitenmuur niet voldoende bescherming meer biedt tegen de elementen van de natuur, ontstaat vochtschade aan zowel de binnen- als buitenmuur.

Wij zijn specialist in vochtbestrijding, zowel bij optrekkend vocht als bij doorslaand vocht. Beide gevallen vragen een andere aanpak. U kunt het beste onze vocht specialist telefonisch om advies vragen via 06-502 03 446.

Naast het feit dat wij gespecialiseerd zijn in vochtsanering, kunt u ons ook inschakelen voor zwambestrijding in de vorm huiszwam bestrijden en kelderzwam bestrijden. Beide schimmels zijn in de meeste gevallen het gevolg van optrekkend vocht.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” text_font_size=”16px” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″ text_text_color=”#353535″ header_text_color=”#353535″]

Hoe herken ik optrekkend vocht?

Optrekkend vocht of doorslaand vocht kun u herkennen aan de volgende kenmerken:

–  Pluizige witte vlokken en schimmel op de muur (kringen)
–  Loslatend behang of verf
–  Stankoverlast
–  Hoge luchtvochtigheid binnen het pand
–  Loslatende plinten

Naast het feit dat wij gespecialiseerd zijn in vochtsanering, kunt u ons ook inschakelen voor zwambestrijding in de vorm huiszwam bestrijden en kelderzwam bestrijden. Beide schimmels zijn in de meeste gevallen het gevolg van optrekkend vocht.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Heeft u vragen?
Scroll naar boven