OPTREKKEND VOCHT

Optrekkend vocht bestrijden

Vandaag nog bij u langs? Bel nu voor een afspraak!

VOCHTBESTRIJDING

Vocht in uw muur? Snel het optrekkend vocht bestrijden!

Als u last heeft van vocht op de muren, dan kan dat twee dingen betekenen: optrekkend vocht of doorslaand vocht. 

Optrekkend vocht is grondwater dat vanuit uw kruipruimte de fundering van uw woning binnendringt. Bouwmaterialen zuigen dan als een soort spons het grondwater op. Dit kan tot een hoogte van zo’n anderhalve meter. Veelal bevat dit grondwater schadelijke zouten. Zodra dit omhoog gezogen grondwater is opgedroogd, blijven de zouten achter in uw muren. Dit is een proces dat zich keer op keer herhaalt. Op den duur komt het zout uit uw muren en verschijnen er pluizige vlokken en wittige kringen: schimmel!

Doorslaand vocht wordt veroorzaakt door regen of sneeuw dat, veelal in combinatie met een bepaalde windrichting, door uw muren slaat. Het probleem doet zich vooral voor bij oudere huizen. Ook kan schade aan een buitenmuur de oorzaak zijn. Doorslaand vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen in huis. Omdat de gevel of buitenmuur niet voldoende bescherming meer biedt tegen de elementen van de natuur, ontstaat vochtschade aan zowel de binnen- als buitenmuur.

Wij zijn specialist in vochtbestrijding, zowel bij optrekkend vocht als bij doorslaand vocht. Beide gevallen vragen een andere aanpak. U kunt het beste onze vocht specialist telefonisch om advies vragen via 06-502 03 446.

Naast het feit dat wij gespecialiseerd zijn in vochtsanering, kunt u ons ook inschakelen voor zwambestrijding in de vorm huiszwam bestrijden en kelderzwam bestrijden. Beide schimmels zijn in de meeste gevallen het gevolg van optrekkend vocht.

Jomol ongediertebestrijding
Snel geholpen worden? Bel nu 06-502 03 446!
Altijd in de buurt

Wij rijden elke dag rond in Noord-Holland en zijn altijd in de buurt.

Van alle markten thuis

Of het nu gaat om ongedierte, isolatie of vochtbestrijding.

Snel & vakkundig

Altijd snel ter plaatse met effectieve middelen en advies.

Veilig en milieuvriendelijk

Altijd veilig en verantwoord bij vochtsanering.

Goed bereikbaar

Wij werken ook 's avonds en in het weekend!

Gediplomeerd specialist

Alle diploma's en specialismen om uw probleem op te lossen.

VOCHTBESTRIJDING

Hoe herken ik optrekkend vocht?

Optrekkend vocht of doorslaand vocht kun u herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Pluizige witte vlokken en schimmel op de muur (kringen)
  • Loslatend behang of verf
  • Stankoverlast
  • Hoge luchtvochtigheid binnen het pand
  • Loslatende plinten
Optrekkend vocht bestrijden
Vochtbestrijding

opstijgend vocht

Kosten optrekkend vochtbestrijding

De kosten voor vochtbestrijding hangt af van het soort vocht wat je wilt laten bestrijden: optrekkend vocht of doorslaand vocht. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het aantal muren en het aantal vierkante meters van de muren en het type muur (binnenmuur, buitenmuur, spouwmuur). 

U kunt het beste contact met ons opnemen voor een correcte prijsspecificatie. U kunt altijd vertrouwen op een scherp tarief en vakkundig advies, alvorens wij de vocht in uw muren gaan bestrijden. 

Werkwijze optrekkend vocht bestrijden

Optrekkend vocht
Uw vochtige muren worden geïnjecteerd met een gel die een waterdichte laag creëert! Vervolgens bestrijden wij het vocht in de muur met het aanbrengen van een sulfaatbestendige afdichtmortel. De gel bevat geen schadelijke (oplos)middelen, dus veilig voor mens en milieu!

Doorslaand vocht
Om doorslaand vocht te bestrijden zijn er meerdere aanpakken mogelijk. 

1) Wij kunnen isolatie aanbrengen aan de binnenzijde van de muur. Hiermee wordt het vochtprobleem als het ware verborgen, maar niet doeltreffend aangepakt.
2) Een methode waarbij u ook de oorzaak van het vochtprobleem aanpakt, is het aanbrengen van een regenafwerende isolatielaag op uw buitenmuur. Het voordeel van zo’n laag is dat kapotte voegen niet hersteld dienen te worden, het nadeel is dat deze externe laag regelmatig onderhoud vereist.
3) Een nog doeltreffendere aanpak om vocht te bestrijden is het impregneren van de muur, het zogenaamde hydrofoberen. In dit geval dienen de voegen van uw buitenmuur eerst gerenoveerd te worden. Deze behandeling dient iedere 10-15 jaar herhaald te worden.

Optrekkend vocht bestrijden

01

Een offerte met een scherp tarief

Vraag eenvoudig en snel een offerte aan. U ontvangt altijd een scherp tarief, omdat wij werken met de meest efficiënte technieken op het gebied van vochtsanering.

Optrekkend vocht bestrijden

02

Optrekkend vocht bestrijden met injecties

Optrekkend vocht bestrijden wij door gaten te boren in de muur en deze te injecteren met drygel. Dit zorgt voor een waterdichte laag die voorkomt dat (grondvocht) in de muur dringt.

Vocht sanering

03

Verlost van vocht en kou + lagere kosten

Na het aanbrengen van een vochtwerende laag zult u verlost zijn van optrekkend vocht. In veel gevallen zijn de muren al aangetast door het vocht, dus is een likje verf noodzakelijk. 

OPTREKKEND VOCHT BESTRIJDEN?
bel direct met onze specialist

Offerte opvragen

U kunt een offerte opvragen door onderstaand formulier in te vullen, of contact met ons op te nemen via 06-502 03 446.

WhatsApp chat